Air Cruise collection, Hollands Welvaren

20-27 augustus 2020

Experience Beyond Expectations

Prachtige Nationale Parken en pittoreske stadjes, van Zeeland tot aan de Waddenzee. Tijdens de cruise worden tal van bijzondere excursies en activiteiten georganiseerd. U zult genieten van afwisselende culinaire genoegens van diverse chefs, soms op bijzondere locaties. Een aantal bekende kleinkunstenaars zal speciaal voor u optreden. Een unieke reis, op alle fronten. U bent van harte welkom op het allermooiste hotelschip van Europa, exclusief voor maximaal 60 van onze gasten.

Reissom

De reissom van de Cruise ‘Hollands Welvaren’ bedraagt € 6985 ,- per persoon. De toeslag voor een eenpersoonskamer o.b.v. Emerald Suite voor alleengebruik bedraagt € 1,-. Daarnaast is het mogelijk om voor een upgrade te kiezen aan boord van uw schip. 

 

Inbegrepen - Excursies
Inbegrepen
Vrijwel alles bij deze reis is inbegrepen: het cruiseschip, bagage afhandeling, excursies, transfers zowel tijdens excursies als uw privétransfer waarmee u thuis wordt opgehaald en na afloop weer wordt thuisgebracht, alle georganiseerde maaltijden inclusief mineraalwater, frisdrank, geselecteerde wijnen en bier. Tijdens de excursies is mineraalwater beschikbaar. Tevens verzorgt Air Cruise Collection ook alle fooien.

Excursies
Tijdens de reis worden er tal van excursies gemaakt. Deze zijn bij het programma inbegrepen. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet altijd zin heeft om deel te nemen aan een excursie of voorstelling. Deelname aan de excursies en activiteiten is uiteraard niet verplicht. Wellicht wilt u iets anders doen dan gepland. Voor niet genoten excursies en activiteiten die in het programma zijn opgenomen kan helaas geen restitutie plaatsvinden.

Optreden
Victor Mids is bekend van het boek en televisieprogramma Mindf*ck. Victor is illusionist en arts (niet praktiserend). Met deze innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen.

Gezondheid
RIVM-Richtlijnen
Deze reis zal geheel conform de RIVM-Richtlijnen worden uitgevoerd. Voor meer informatie over hygiëne en gezondheidsmaatregelen aan boord van het schip klikt u hier.

Vaccinaties
Aangezien de reis alleen in Nederland plaatsvindt heeft u geen specifieke inentingen nodig.

Fit to travel
Wij verlangen van onze gasten dat zij fit to travel zijn. Dit houdt in dat alle gasten zelfstandig aan de reis moeten kunnen deelnemen. De bemanning en de tourmanagers zijn niet voor individuele begeleiding aangesteld. Lees daarom altijd goed de informatie door, en laat u, als u vragen hebt, goed informeren door onze reisspecialisten.

U mag van Air Cruise Collection met een gerust hart veel verwachten. Ook dat wij u voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over tal van reistechnische aspecten. Wij besteden veel aandacht aan het geven van de juiste adviezen en informatie op zowel onze website alsmede in de reisdocumentatie. Het is vervolgens aan de passagier zelf om van deze informatie kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Het is de verantwoording van de klant om na te gaan of het gepresenteerde programma en de reisperiode inclusief het bijbehorende klimaat bij u, uw wensen en voorkeuren, uw conditie en uw leeftijd passen. Oriënteer en informeer u voor vertrek goed en ga op onderzoek uit. Dit kan zowel bij Air Cruise Collection als op reisbestemming gerelateerde websites of bij ambassades. Bij eventuele vragen, twijfels of onduidelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vragen stellen. Onze deskundige reisspecialisten zijn u immers graag van dienst.

Dieet
Als u een dieet gebruikt, laat ons dat dan alstublieft tijdig weten en vermeld duidelijk op het reserveringsformulier welk dieet het betreft. Waar mogelijk doen wij er alles aan om aan uw dieetwensen te voldoen.

Medicijngebruik
Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Indien nodig informeer uw tourmanager hier dan over.

Aantal deelnemers - Reisbegeleiding
Aantal deelnemers
De reis gaat door met minimaal 40 personen, maximaal 60 personen.

Reisbegeleiding
Er gaan minimaal twee tourmanagers van Air Cruise Collection met u mee op reis. Rita Visser zal een van deze tourmanagers zijn. De tourmanagers zijn verantwoordelijk voor een goed verloop van uw reis. Ter plaatse kunt u tevens begeleid worden door lokale gidsen.

Daarnaast is aan boord van het schip uiteraard ook alle crew gedurende de gehele reis aanwezig om het u zo comfortabel mogelijk te maken.

Accommodatie
Gedurende de gehele reis verblijft u op het Cruiseschip HS Grace, het allermooiste varende hotel van Europa.

In een ambiance van pracht en praal geniet u vanuit uw state room of Suite van de prachtige panorama’s en Nationale Parken.

Elke dag een ander traject, elke dag een andere stad. Achter elke bocht wacht u een verrassing.

Het panorama wisselt per uur. In 8 dagen tijd ontdekt u de mooiste Nationale Parken en culturele parels van Nederland.

U kunt kiezen uit verschillende type suites. Ze variëren in grootte van 17m² – 28 m². Elke hotelkamer is voorzien van een grote panorama schuifpui en Frans balkon.

Vanuit uw stateroom beleeft u Nederland op unieke wijze.

Bagage - Kleding
Bagage
Er is geen beperking aan de hoeveelheid bagage die u wenst mee te nemen. Wel attenderen wij u erop dat het gebruik van een rollator aan boord niet is toegestaan wegens veiligheidsredenen.

Kleding
Avondkleding is niet nodig. Bij de diners volstaat ‘smart casual’.

Programma

De rijke historie van Nederland en de VOC, wordt gecombineerd met de schitterende natuur van de Nationale Parken van Nederland. In 8 dagen gaat u genieten van het mooiste wat Nederland te bieden heeft. Elke dag een ander traject, elke dag een andere stad en elke dag een bijzondere ervaring. U ontdekt de mooiste Nationale Parken en pittoreske stadjes, van Zeeland tot aan de Waddenzee. Uw luxe hotel vaart mee. En tijdens de cruise worden tal van bijzondere excursies en activiteiten georganiseerd.

Dag 1: Wereldhaven Rotterdam & Willemstad 1585

Dag 1: Wereldhaven Rotterdam & Willemstad 1585

U wordt van huis opgehaald en tussen 10.00 en 11.00 uur welkom geheten aan boord van uw varende hotel ‘Grace’. Om 12.00 uur vertrekt u voor uw 8-daagse ontdekkingstocht naar het Hollands Welvaren. Uw eerste bestemming is het historische Willemstad.

Willemstad is een prachtig vestingstadje waar de tijd lang heeft stilgestaan. De stad is sinds 1585 niet veranderd. Willemstad is genoemd naar Willem de Zwijger (prins Willem van Oranje). Het was Willem zelf die de opdracht gaf om deze vestingstad te bouwen. Rond het stadje werd een mooie klassieke verdedigingsgordel aangelegd met zeven Bastions vernoemd naar een aantal provincies.

Willem heeft de oplevering van de stad helaas niet meer mogen meemaken. Hij werd een jaar eerder, op 10 juli 1584, vermoord in Delft. In 1940 werd Willemstad door de Duitsers weer gebruikt als een vesting. Zij bouwden er diverse bunkers. De meeste van deze bunkers zijn nog steeds intact en zijn te vinden op het Bastion Gelderland.

Bruinisse is een dorp in het uiterste oosten van Schouwen-Duiveland. Bruinisse is aan het eind van de 15e eeuw in opdracht van Anna van Bourgondië gesticht nadat het toenmalige eiland Duiveland bedijkt werd. De inwoners spreken over Brunisse, maar gebruiken ook veelvuldig de afkorting Bru en zelfs Republiek Bru.

De oude kern van het dorp bestaat uit een zogenoemde ringkern die het centrum van het dorp vormt. Smalle straatjes, die allemaal uit lijken te komen op de dijk, geven Bruinisse een speciaal karakter. Bruinisse ligt aan het Grevelingenmeer, een voormalige zeearm van de Noordzee en nu het grootste zoutwatermeer van West-Europa.

Dag 2: Fruits de Mer Oosterschelde

Dag 2: Fruits de Mer Oosterschelde

Het mooie dorp Yerseke ligt aan de Oosterschelde op het eiland Zuid-Beveland.

Van oudsher is Yerseke een landbouwdorp. De boeren wilden ter afwisseling van de dagelijkse kost vis vangen of mosselen gaan zoeken. Deze lagen bij laag water op de drooggevallen platen of langs de oevers van de Oosterschelde voor het oprapen. Dat Yerseke een vissersdorp is geworden was het gevolg van de overstroming van 5 november 1530, de Sint-Felixvloed. Een groot gedeelte van het land rond de stad Reimerswaal werd weggevaagd. Hierdoor kwam Yerseke ineens aan het water te liggen. De plaats waar achttien dorpen ten onder gingen, bleek erg geschikt om mossels en oesters te kweken. Het dorp kreeg een dermate economische ontwikkeling door de oesterkweek dat het ook wel het Zeeuwse Klondike werd genoemd, naar een Amerikaanse gouddelversstad.

De oorsprong en het centrum van alles wat met zeebanket te maken heeft, ligt in dit authentieke dorp. De beleving van de zee, het zien van het productieproces en het daadwerkelijk proeven van al het moois uit de zee, maakt deze dag tot een unieke beleving.

Na deze kennismaking met het hart van de oestercultuur vertrekt u naar Dordrecht.

Dag 3: Dordrecht & Werelderfgoed Kinderdijk

Dag 3: Dordrecht & Werelderfgoed Kinderdijk

Dordrecht kreeg al in 1220 stadsrechten en is daarmee de oudste stad van Nederland. Het was van oudsher een zeer belangrijke handelsstad met een levendige handel in hout, graan en wijn. Die historie, rijkdom en cultuur is nog altijd goed te zien.

Niet alleen telt de historische binnenstad van Dordrecht zo’n 1000 monumenten, ze worden bovendien fraai geëxploiteerd als restaurant, museum of theater. Het rijke verleden is nog altijd zichtbaar wanneer u langs de oude binnenhavens, monumenten en musea loopt.

Niet te missen zijn de Grote Kerk, de alom geprezen schilderijencollectie van het Dordrechts Museum en het Groothoofd. Bij het Groothoofd vindt u een geweldig uitzicht op het Drierivierenpunt. Op deze plek komen drie grote en één kleine rivier samen. De Sint-Elisabethsvloed in 1421 gaf de rivierenloop rond Dordrecht en ook het eiland waarop de stad ligt de huidige vorm. Het Drierivierenpunt, zoals deze plek wordt genoemd, is dus feitelijk een vierrivierenpunt. Links stroomt de Oude Maas, vóór de Noord en rechts de Beneden Merwede. Met meer dan 150.000 passerende schepen per jaar vormen de rivieren het drukst bevaren knooppunt van Europa.

Na de lunch vertrekt u naar Hoorn en ziet u langs de route het in een prachtige omgeving gelegen Kinderdijk. Negentien schitterende molens, gebouwd rond 1740, staan hier als onderdeel van een groter waterbeheersysteem ter preventie van overstromingen. Tegenwoordig staan ze symbool voor het Nederlandse watermanagement en in 1997 zijn ze uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Dag 4: Historisch Hoorn & de VOC

Dag 4: Historisch Hoorn & de VOC

Vandaag ontdekt u Hoorn, gelegen aan het Markermeer. In Hoorn loopt u niet zomaar door een historische stad, nee u ruikt en voelt hier de geschiedenis van de VOC, de WIC en de walvisvaarders.

Hoorn ligt aan de voormalige Zuiderzee en was zeer welvarend tijdens de Gouden Eeuw. De stad lag op de perfecte locatie voor de handelsroutes van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) en bloeide op tijdens de 17e eeuw.

Tegenwoordig leven de rijkdom en invloed van Hoorn voort in monumentale gebouwen, grootse architectuur en musea vol historische schatten. De pakhuizen, havens en voorname huizen, werkelijk álles ademt de welvaart van de 17e en 18e eeuw uit. Na uw kennismaking met de Gouden Eeuw en de VOC vertrekt u naar Den Helder. Bij Den Oever gaan we via de Stevinsluizen van het IJsselmeer naar de Waddenzee. De Stevinsluizen en de Lorentzsluizen bij Kornwerderzand, waar u later tijdens uw reis doorheen vaart, beheersen het waterpeil van het IJsselmeer en daarmee ook van het achterland. Het water van het IJsselmeer wordt gespuid op de Waddenzee.

De Stevinsluizen zijn vernoemd naar Hendrik Stevin die in 1667 het vroegst bekende plan publiceerde om de Zuiderzee af te sluiten. Gelukkig kunnen we deze route nu nog varen voordat de sluizen later dit jaar voor lange tijd worden gesloten vanwege de enorme renovatie van de Afsluitdijk.

Het is ook de geboortestad van Jan Pieterszoon Coen, die het bracht van een Nederlands koopman tot de vierde gouverneur-generaal over alle bezittingen van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie buiten de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Zijn beroemde uitspraak: “Dispereert niet” (Wanhoop niet) staat ook op zijn bronzen standbeeld.

Coen is omstreden, dit komt ook tot uiting op de tekst die is toegevoegd bij zijn standbeeld. Vermeld wordt niet alleen dat hij wordt gezien als een krachtdadig en visionair bestuurder, maar dat hij “evenzeer wordt bekritiseerd om zijn gewelddadig optreden”.

Vanavond kunt u aan boord genieten van het optreden van Victor Mids, bekend van het boek en televisieprogramma Mindf*ck. Victor is illusionist en arts (niet praktiserend). Met deze innovatieve combinatie brengt hij illusie en wetenschap op een unieke manier samen.

Dag 5: Koninklijke Marine Den Helder & Texel Experience

Dag 5: Koninklijke Marine Den Helder & Texel Experience

Sinds juni 2009 behoort de Waddenzee tot UNESCO Werelderfgoed. Daarmee staat de Waddenzee op gelijke voet met wereldberoemde natuurgebieden als Yellowstone in de Verenigde Staten, het Great Barrier Reef in Australië en de Kilimanjaro in Tanzania. De komende dagen staan in het teken van de kennismaking met Texel, Harlingen en de Waddenzee.

De Waddenzee is een erkend biologisch ecosysteem dat u alleen vindt aan de Nederlands-Duits-Deense Noordzeekust. Op de Waddenzee wisselen eb en vloed elkaar elke zes uur af, waardoor het landschap van moment tot moment verandert. Deze variatie aan landschappen maakt de Waddenzee tot een uniek leefgebied voor meer dan 10.000 vaak zeldzame plant- en diersoorten. Het prachtige Texel is het grootste Waddeneiland en wordt gescheiden door het Marsdiep met het vaste land.

De reisgids Lonely Planet heeft Texel in 2016 op de negende plaats gezet van de tien mooiste locaties van Europa. Het duingebied aan de Noordzeekant is uitgeroepen tot Nationaal Park. De 7 gezellige dorpjes van Texel hebben allemaal hun eigen sfeer. Ze worden omringd door heel veel natuur.

Ook buiten de circa 40 officiële natuurgebieden bezit Texel een enorme vogelrijkdom en bijzondere planten, en niet te vergeten net zoveel schapen als mensen. Overal op het eiland treft u overblijfselen aan van de roerige geschiedenis van Texel. Dit heeft mede te maken met de geschiedenis van de VOC waarin het eiland een belangrijke rol vervulde.

Enorme zeilschepen legden aan voor de kust van Texel om voldoende proviand en water in te slaan voor de lange reis via Kaap de Goede Hoop naar Batavia. Michiel de Ruyter arriveerde hier met zijn nieuwe oorlogsschip De Zeven Provinciën in april 1666. De oorlogsvloot, bestaande uit totaal 85 schepen, verzamelde zich hier om de Engelsen te bestrijden tijdens de beroemde Vierdaagse Zeeslag die van 11 tot 14 juni 1666 plaatsvonden.

Wij bieden u diverse mogelijkheden om het eiland individueel te verkennen: per Solex, fiets, vanuit de lucht met een rondvlucht of per parachute, vanuit zee met een bezoek aan de zeehonden kolonie of bezoek een van de vele galerieën die het eiland rijk is!

Dag 6: Hanzestad Harlingen & Waddenzee

Dag 6: Hanzestad Harlingen & Waddenzee

Harlingen is een prachtige Hanzestad gelegen aan de Waddenzee. Het is de belangrijkste haven van Friesland en een van de Friese elf steden. De stad verkreeg haar stadsrechten al in 1234 en is daarmee als stad ouder dan bijvoorbeeld Amsterdam. Harlingen zelf heeft maar liefst tien binnenhavens en is de toegangspoort tot de Waddenzee.

Nederlanders kennen de naam Harlingen van de veerdienst naar Terschelling en Vlieland, maar Harlingen is veel meer dan dat. Het historisch centrum ademt de rijke geschiedenis van de Gouden Eeuw en was vanaf 1644 de zetel van de Friese Admiraliteit.

De oorspronkelijke grachtengordels zijn nog grotendeels terug te vinden, net als de pakhuizen en de in Hollandse stijl gebouwde huizen. Enkele voormalige pakhuizen aan
de prachtige Noorderhaven zijn: Brittania, Java en Sumatra.

Vlakbij Harlingen vindt u een aantal zeer interessante bezienswaardigheden: het wereldberoemde Eise Eisinga Planetarium in Franeker, het Kazemattencomplex bij Kornwerderzand, de Harlinger aardewerk- en tegelfabriek en de grootste drijvende hal van Nederland van superjacht-bouwer ICON Yachts.

Wij bieden u de keus om in de ochtend een van deze bezienswaardigheden te bezoeken. Na de lunch maakt u een schitterende zeiltocht met antieke Klippers over de Waddenzee.

Dag 7: Vintage Elfsteden Rally

Dag 7: Vintage Elfsteden Rally

Deze rally brengt u naar een aantal van de mooiste steden van de Friese Elfstedenroute en eindigt bij een toprestaurant waar het diner van de laatste avond van uw ontdekkingsreis langs Hollands Welvaren wordt genoten.

De beroemde, maar ook beruchte Friese Elfstedentocht is van oorsprong een schaatswedstrijd en voert de deelnemers langs de elf steden in Friesland die ooit stadsrechten hebben verkregen. De eerste tocht was in 1909, de laatste schaatstocht was in 1997.

Elk jaar worden op allerlei mogelijke manieren de Elfsteden aangedaan: per fiets, motor, kano en auto, wandelend en recent ook zwemmend door Maarten van der Weijden, een ongekende prestatie. Wij nemen u mee naar een aantal van de mooiste steden van de route, maar wel op een ludieke manier: een rally in vintage VW cabrio kevers.

De route is een verrassing, maar u gaat kennismaken met het mooiste wat Friesland te bieden heeft. Het slotdiner wordt genoten in een sterrenrestaurant. Na het diner wordt u naar Kampen gebracht, waar uw schip in tussentijd is aangemeerd.

Dag 8: Amsterdam

Dag 8: Amsterdam

Op deze laatste dag van uw reis langs Hollands Welvaren kunt u nog genieten van de oversteek over het IJsselmeer van Kampen naar Amsterdam.

Aangekomen in Amsterdam wordt u een ‘Gouden Eeuw’ High Tea op een bijzondere locatie aangeboden. Na de High Tea staat uw chauffeur klaar om u naar huis te brengen.

Uw cruiseschip

Uw privéschip, gebouwd in 2016, heeft prachtige hotelkamers variërend in grootte van 17 tot maar liefst 28 m2. Elke kamer beschikt over een badkamer, een apart zitje en afhankelijk van de suite die u kiest een panorama schuifpui met Frans balkon. Geniet als een vorst van de luxe en grandeur in de lounge met z’n prachtige zithoeken en panorama bar. De chef-kok en z’n brigade bereiden elke dag tongstrelende menu’s.

Al varend geniet u onder het genot van een goed glas wijn van het goede des levens. Ervaar Nederland eens van de andere kant en ontdek de mooiste plekjes met uw varende hotel.

Het restaurant is gelegen op het Rubydek. De sfeervolle salon met panoramabar vindt u op het Diamantdek. De Grace biedt plaats aan maximaal 142 passagiers. Tijdens deze reis is er slechts plaats voor 60 passagiers.

Alle royale suites en staterooms zijn sfeervol en comfortabel ingericht. Elke suite en stateroom heeft een eigen badkamer met douche en toilet. De suites en staterooms zijn verdeeld over drie dekken.

Er is een hotellift aanwezig waarmee u het Diamant-, Ruby- en Smaragddek kunt bereiken. Het enorme Zonnedek, met een jacuzzi, bereikt u via een trap. Aan boord vindt u tevens een winkel, fitnessfaciliteiten, wellness- en kapsalon.

Unieke experiences

  • Fruits de Mer in Yerseke
  • Victor Mids – Mindf*ck
  • Privéconcert in Willemstad
  • Privérondleiding over de marinebasis in Den Helder door de Commandant der Zeestrijdkrachten
  • Zeiltocht over de Waddenzee in antieke klippers
  • Vintage Elfsteden Rally

.

INFORMATIE AANVRAAG HOLLANDS WELVAREN

Aanhef

VakantieXperts de valk Frank Sijbrands

E-Mail

f.sijbrands@vx.nl

Adres

Industrieweg 30A 1613KV. GROOTEBROEK