ontdek Zwitserland per trein

Zwitserland is hét Europese land van bergen en sneeuw, rivieren en meren, weiden en bossen. Door deze pure Alpenpracht banen befaamde treinen hun weg. Of het nu de Glacier Express of de Gornergrat Bahn is, elk van deze panoramatreinen in Zwitserland laat je het hele jaar door comfortabel en in luxe genieten van de spectaculairste routes. Daarnaast heeft Nederland een uitstekende treinverbinding met Zwitserland. Kortom, er zijn genoeg redenen om een treinreis door dit fascinerende stukje Europa te gaan maken nu de grenzen weer open zijn en er weer veilig gereisd kan worden.

Hieronder een ‘kleine’ selectie van ons aanbod voor fascinerende treinreizen.

Meer informatie?

Wij nemen graag de tijd om samen met jou en medereizigers een prachtige treinreis samen te stellen die volledig voldoet aan jouw wensen. Je kunt contact met ons opnemen door onderstaand formulier in te vullen of door ons te bellen op nummer: 0228-524403.

Glacier Express

3 dagen | 2 nachten | vanaf € 575,00 p.p.

Er is geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express. Tijdens deze 3-daagse reis brengt de legendarische trein jouw klant in 7,5 uur van St. Moritz naar Zermatt. In het panoramarijtuig geniet je van een verbazingwekkende tocht door een oneindigheid aan schilderachtige decors. De trein rijdt over 291 bruggen en viaducten, door 91 tunnels en door een ruig Alpenlandschap. Het hoogste punt van deze treinreis ligt op 2.033 meter: de Oberalppas.

Chur en de Glacier Express

4 dagen | 3 nachten | vanaf € 650,00 p.p.

Tijdens deze 4-daagse reis staat de legendarische ‘Glacier Express’ centraal. De reis begint in het historische Chur, de oudste stad van Zwitserland en de hoofdstad van Graubünden. Vanuit dit gezellige dorpje reist jouw klant met de Glacier Express naar Zermatt, gelegen aan de voet van de majestueuze Matterhorn. Onderweg genieten ze op hun gemak van de adembenemende schoonheid van het landschap. In Zermatt is er nog de optie om met de Gornergrat Bahn naar de top van de Gornergrat reizen. Dit is een tandradbaan die vanuit Zermatt op 1.620 meter hoogte in ca. 35 minuten naar de top gaat van de Gornergrat op 3.089 meter hoogte. De reis gaat door dichte bossen en over alpiene bergweiden. Onvergetelijk! Vanaf het uitzichtplatform van de Gornergrat is er een fenomenaal uitzicht op maar liefst 29 vierduizenders, op de majestueuze Matterhorn (4.478 meter) én op de bekende Aletschgletsjer.

Swiss Premium Tour

8 dagen | 7 nachten | vanaf € 1.330,00 p.p.

Luzern – Interlaken – Lötschberger – Zermatt – St. Moritz

De ultieme Zwitserland reis! De reis gaat in 8 dagen van Luzern naar St. Moritz, waarbij het onderweg genieten is van de prachtige hoogtepunten waar het Zwitserse landschap om bekendstaat. Deze reis begint in Luzern, centraal gelegen aan het Vierwoudstedenmeer en omringd door indrukwekkende bergen. De hoogtepunten volgen elkaar op wanneer jouw klant een excursie maakt naar de top van Europa: de Jungfraujoch. Het fenomenale uitzicht is onvergetelijk! Vanuit Zermatt gaat een tandradbaan naar de Gornergrat met uitzicht op de Matterhorn en de Mont Blanc. Vervolgens overbrugt de legendarische Glacier Express in 7,5 uur de afstand tussen Zermatt en St. Moritz. Jouw klant zal zelf ervaren wat deze reis zo onvergetelijk maakt wanneer vanuit het panoramarijtuig talloze fenomenale uitzichten voorbij glijden.

Bergbanen

7 dagen | 6 nachten | vanaf € 1.185,00 p.p.

Luzern – Mount Titlis – Interlaken – Jungfraujoch – Zermatt – Gornergrat

Bergbanen – een reis waarbij jouw klant geniet van het indrukwekkende Alpenlandschap dat Zwitserland kenmerkt. Wie kent ze niet, de reuzen van Europa? De Matterhorn, de Jungfrau, de indrukwekkende Aletschgletsjer… Tijdens deze reis ontdekt jouw klant de natuurpracht van dit door velen zo geliefde land. Zo brengen we tijdens deze reis een bezoek aan Luzern, Interlaken en Zermatt. Met de Ice Flyer stoeltjeslift gaan we naar de top van Mount Titlis, met 3.238 meter de hoogste berg van kanton Obwalden. Een adembenemend uitzicht op het prachtige berglandschap is de ultieme beloning. Met de beroemde Jungfrau Bahn reist jouw klant naar de ’top van Europa’ op 3.454 meter. De reis eindigt met een bezoek aan de Gornergrat, met uitzichten op de Matterhorn, de Monte Rosa en andere spectaculaire bergtoppen.

Mooi Zwitserland

10 dagen | 6 nachten | vanaf € 2.365,00 p.p.

Zürich – Davos – Chur – Zermatt – Interlaken

Tijdens deze individuele 10-daagse rondreis per trein maakt jouw klant kennis met het prachtige Zwitserland en verschillende van de mooiste spoorwegtrajecten van Europa. Adembenemend zijn de schitterende vergezichten tijdens de klim vanuit Klosters naar het luxe kuuroord Davos. Vanuit Davos wordt per historische trein doorgereisd naar Filisur. Na een overstap op de trein naar Chur passeren we het beroemde Landwasserviaduct. De legendarische Glacier Express neemt jouw klant mee naar het gezellige Zermatt, schitterend gelegen aan de voet van de Matterhorn. Natuurlijk ontbreken de beroemde bergbanen Jungfrau en Gornergrat niet in het programma.

Contactformulier

Aanhef

VakantieXperts de valk

E-Mail

devalk@vx.nl

Adres

Industrieweg 30A
1613KV. GROOTEBROEK

Telefoon

0228-524403